Baggrunden for Nordic Life

  • Lær mere om 4-dages arbejdsuge og Nordic Life, om mennesket og virksomheden bag, og om vores syn på fremtidens arbejdsliv.

Historien bag 4-dages arbejdsuge

1.februar 2017 indførte virksomheden IIH Nordic en 4-dages arbejdsuge for alle sine ansatte. En 30 timers arbejdsuge med fri om fredagen – til samme løn. 

Men en 4-dages arbejdsuge blev ikke blot implementeret fra den ene dag til den anden – den var kulminationen på flere års arbejde med at ændre og optimere arbejdskultur og metoder i virksomheden. Automatisering, tools, standardiseringer og nye retningslinjer for møder og mails er blot nogle af de mere end 100 forskellige tiltag, der blev afprøvet for at øge effektiviteten i hverdagen – og mindske spildtid. 

Ændringen har gjort en markant forskel for virksomheden – sygefraværet er halveret, stress stort set ikke eksisterende, og det generelle trivselsniveau er steget med mere end 70%. Og så er der, paradoksalt nok, produceret mere, efter der bliver arbejdet mindre. Det kan ses på bundlinjen, der siden indførslen af 4-dages arbejdsuge er fordoblet. 

Henrik Stenmann, idémanden bag 4-dages arbejdsuge

Henrik Stenmann, CEO i IIH Nordic og manden bag Nordic Life

Henrik Stenmann er grundlægger af og administrerende direktør i det digitale bureau IIH Nordic, hvor mere end 50 specialister arbejder med data, digital strategi og markedsføring. 

Interessen for 4-dages arbejdsuge – hvorfor vi gjorde det, og ikke mindst hvordan det er lykkedes, har været massiv, og de seneste to år har Henrik Stenmann holdt en lang række foredrag og workshops for virksomheder, ledergrupper og på konferencer.

Mission

Mest mulig værdi igennem den nyeste teknologi og vedvarende udvikling af intelligente mennesker

Vi kan godt snakke med om øget konverteringsrate, vækst i trafik eller større ROI. Men vi vil hellere tale om at være innovative, om at være nysgerrige og om at sikre vores kunder den nyeste viden og de bedste løsninger med intelligent brug af teknologi.

Vision

Mest mulig livskvalitet igennem teknologi

Vores arbejde skal være lystbetonet, det skal være meningsfuldt, og vi skal have selvbestemmelse over vores liv og vores tid. Med intelligent brug af teknologi arbejder vi for at udvikle en arbejdsplads med livskvalitet i fokus. Vi tror på, at det giver værdi for både vores medarbejdere og vores kunder.

Medieomtale

Ugebrevet A4

Arbejdspladser afprøvede 30 timers arbejdsuge. Sådan gik det. 

DR

Her arbejder de 30 timer om ugen til fuld løn

Finans.dk

IIH Nordic gør 4-dages arbejdsuge permanent

Berlingske Business

Stor dansk virksomhed indfører 4-dages arbejdsuge: “Vi kan heldigvis se det i bundlinjen”

TV 2 Lorry

Virksomhed har 4-dages arbejdsuge: “Vi passer på vores medarbejdere”

Børsen

Her arbejder de ansatte fire dage om ugen til fuld løn

Se vores andre tilbud og aktiviteter

Foredrag

Book et foredrag med manden bag 4-dages arbejdsuge, Henrik Stenmann. Lær, hvordan han skabte en arbejdsplads, hvor medarbejderne kan nå 5 dages arbejde på 4 dage - og få uvurderlig indsigt i, hvordan du selv kan nå mere på kortere tid.

Bogen

I bogen "Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige" får du hele historien om 4-dages arbejdsuge og lærer, hvordan du kan arbejde mere effektivt, og hvilke værktøjer og metoder du kan implementere på din arbejdsplads.

Webshop

Køb bogen, der fortæller historien om 4-dages arbejdsuge - og lærer dig, hvordan du selv kan arbejdere mere effektivt. Eller køb "time timers", et vigtigt værktøj til tidsstyring, der har skåret 20% af mødetiden og sparet to fuldtidsstillinger for virksomheden IIH Nordic.