Banebrydende resultater af en 4-dages arbejdsuge dokumenteres i ny bog

For første gang nogensinde dokumenteres de praktiske virkningerne af en 4-dages arbejdsuge. Det sker i bogen ”Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige”, der udkommer den 3. juni på Forlaget Frydenlund.

Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige

Den danske virksomhed IIH Nordic har i over to år kun arbejdet 4 dage om ugen og resultaterne er banebrydende: Stort set alt stress blandt de 45 medarbejdere er elimineret, resultatet er fordoblet, sygefraværet er ikke eksisterende og i 2017 og 2018 er de blevet kåret som Danmarks Bedste Arbejdsplads (i IT-kategorien) samt vundet en favnfuld af priser for både deres arbejdsmiljø og deres produkter.

”For første gange nogensinde dokumenteres det, hvordan en 4-dages arbejdsuge med succes kan implementeres og hvordan det virker i praksis. Ikke kun i et lille 5-10 personers team, men i en skala med over 45 medarbejdere. Og noget tyder på, at en kortere arbejdstid kan løse mange af de globale udfordringer vi står overfor; stressbelastning, ligestilling og digital transformation. Der er sågar eksperter i min bog, der hævder at nedsat arbejdstid også kan løse ligestillings- og klimaproblematikken. Det er banebrydende resultater som ingen kan lukke øjnene for længere”, fastslår forfatter Pernille Garde Abildgaard.

Bag om 4-dages arbejdsuge

Henrik Stenmann, ejer af virksomheden IIH Nordic, besluttede sig i 2014 for at undersøge, om det kan lade sig gøre at skabe en virksomhed, der både giver sine medarbejdere arbejdsglæde, giver plads til familien og skaber rum for faglig og personlig udvikling – samtidig med, at alle medarbejdere får op til 50 ekstra fridage om året. Han ville skabe en virksomhed, hvor alle medarbejdere er lykkelige.

Efter fem år med målrettet transformation af arbejdsprocesser og arbejdsdage samt implementering og test af mere end 50 forskellige værktøjer, er missionen faktisk lykkedes: Medarbejderne holder mere fri, og paradoksalt nok er både virksomheden og omsætningen vokset i takt med, at medarbejdere har arbejdet mindre. Hele hemmeligheden er nemlig, at det ikke handler om, hvor mange timer vi arbejder, men om hvordan vi bruger tiden.

I bogen ”Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige” får du hemmeligheden bag succesen – for første gang grundigt og uafhængigt dokumenteret. Du får data og unikke indsigter fra de seneste to år med en 4-dages arbejdsuge plus en række enkle råd og værktøjer, som du selv kan bruge i dit arbejdsliv og præsentere for din chef.

Forfatteren er journalisten Pernille Garde Abildgaard, der tidligere har udgivet ”Fokus giver frihed – gode arbejdsmetoder i en verden fuld af forstyrrelser”. Bogen er produceret på baggrund af interviews med bl.a. Henrik Stenmann og danske og internationale eksperter samt under 100 % redaktionel frihed, og dokumentere derfor både fordele og ulemper ved en 4-dages arbejdsuge.